Selecteer een pagina

Zij heeft Flair LindaVoor de rubriek Zij heeft Flair interviewde ik Linda Appelman; oprichtster van Mevrouw Cha. Linda’s passie is thee, pure Chinese thee.

Wie: Linda Appelman (24)
Zij heeft Flair omdat: ze Nederland via haar bedrijf ‘Mevrouw Cha’ kennis wil laten maken met de veelzijdigheid van pure thee.

Waar komt je passie voor thee vandaan?
“Tijdens mijn eindstage in Bejing, voor mijn master innovative hospitality management, heb ik kennisgemaakt met de Chinese theecultuur en de Chinese thee. De oorsprong van thee ligt in China. Ik had geen idee dat thee zo’n veelzijdig en mooi product was en dat er zoveel pure smaken waren. Deze thee past perfect binnen een gezonde en verantwoorde levensstijl. Ik wist meteen dat ik hier meer mee wilde doen. Zo ontstond het idee voor Mevrouw Cha (cha is thee in het Chinees). ”

Wat is er zo bijzonder aan pure thee?
“Pure thee bestaat altijd uit losse bladeren en er zijn geen kunstmatige geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. De thee krijgt zijn specifieke smaak door de behandeling na het oogsten. Kunstmatige smaken zoals meloen- of aardbeien thee bestaan niet. Ik vergelijk thee vaak met wijn, want ja thee kan prima bij het eten gedronken worden. Het heeft hetzelfde effect als wijn; thee versterkt de smaak van het gerecht. Ik ben dan ook altijd aan het experimenteren en zoeken naar mooie combinaties. In de meer luxe eetgelegenheden wordt ook steeds vaker, indien gewenst, thee bij de verschillende gerechten geserveerd.”

Ben je altijd al zo’n theeleut geweest?
“Oh, ik dronk wel thee hoor, maar echt een theeleut… nee. Dat is nu wel anders. Iedereen weet inmiddels dat waar Linda is, ook thee is. Ik heb altijd thee bij me. Via verschillende adressen koop ik mijn thee in en verkoop deze in mijn webshop. En wie zelf geen keuze kan maken, kan een theeabonnement afsluiten. Je ontvangt dan elke maand een door ‘Mevrouw Cha’ geselecteerde thee. Ik organiseer ook regelmatig theeproeverijen. De gasten krijgen dan geen koekje bij de thee maar kaas, fruit of vis. Het is grappig dat iedereen telkens weer aangenaam verrast is door deze combinaties. Tot voor kort werkte ik fulltime in de horeca als theesommelier, maar inmiddels richt ik me volledig op Mevrouw Cha.”

Meer weten over thee, of wat een theesommelier doet? Klik dan hier om naar de website van Mevrouw Cha te gaan.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Close