Selecteer een pagina

Bootcamper, een sportschool op wielenOp LinkedIn zag ik een bericht met filmpje voorbijkomen van Kees Aardenburg en zijn Bootcamper. Wat voor een camper? Een Bootcamper, een complete sportschool op wielen. Onder de indruk van dit slimme staaltje slim ondernemen, was ik benieuwd naar het verhaal hierachter. Dus fietste ik op een warme zonnige dag naar park Assemburg in Heemskerk, waar ik een afspraak had met Kees.

Vanuit de verte zag ik de Bootcamper al staan, een glimmend zwart bestelbusje, met rondom genoeg attributen om een kleine sportschool te vullen. Wat een gaaf ding! Kees was ondertussen bezig met de laatste puntjes op de i van zijn ‘rijdende sportschool’.

Jeetje Kees er staat hier een complete sportschool uitgestald!
Trots en enthousiast gebaart Kees om zich heen: “Alles voor een complete workout is aanwezig. Barbels, een airbike, kettlebells, bokszakken. Ik ben zo’n 7 jaar geleden gestart met het geven van bootcamplessen in het park. Hierbij maakte ik veel gebruik van het materiaal dat op dat moment voor handen was. Denk hierbij aan de bankjes, paaltjes en klimtoestellen die hier al staan.”

Hoe ben je op het idee van de Bootcamper gekomen en waarom?
“Het idee voor de Bootcamper komt uit Amerika. Daar hebben ze grote trailers boordevol sportmateriaal. Zo groots hoefde het voor mij niet. Er is het nodige brainstormwerk aan vooraf gegaan en uiteindelijk werd het de Bootcamper. Een compacte bus, met alles in, om en aan de bus voor een complete training. Een voordeel van deze ‘sportschool op wielen’ is dat ik ook mijn eigen bedrijf grootser op de kaart kan zetten. De Bootcamper is ook ideaal voor bedrijven, die het personeel willen laten sporten, maar geen beschikking hebben over een sportschool. Ik heb alles bij me wat nodig is om lekker te sporten, maar ook een sportieve teambuildingdag is mogelijk.”

Hoeveel mensen kunnen bij jou sporten?
“Twintig mensen is maximaal, maar mijn voorkeur gaat uit naar groepen van tien tot twaalf mensen, dan heb je zeker genoeg ruimte voor voldoende individuele aandacht. Doordat ik nu alles bij me heb, heb ik ook veel meer vrijheid in wat ik kan aanbieden.”

Er zit ook echt alles op en aan hè?
“Jazeker!” Kees loopt naar de ‘monkey bars’. “Over de constructie van alles is goed nagedacht. Het moet natuurlijk wel veilig zijn en het nodige gewicht kunnen dragen. Het leuke is, dat de Bootcamper, vooralsnog, een uniek concept is in Nederland. Er bestaat in ons land geen tweede Bootcamper en daar ben ik toch best wel trots op.”

Na de nodige foto’s geschoten te hebben van de Bootcamper fietste ik weer door het park naar huis. Bruisend van de energie door het enthousiasme van Kees. Echt mensen wat word ik blij van dit soort ondernemers, creatief en enthousiast! Die laten bij mij de boel ook weer stromen. Heb ik aandelen in de Bootcamper? Zeker niet! Ben ik betaald voor dit bericht?! Hahahahaha grappenmakers. Nee hoor, ik werd nieuwsgierig en enthousiast na het bericht op LinkedIn en wilde graag meer weten. En nu weten jullie het ook.

Wil je meer weten? Dan verwijs ik je graag door naar Kees, via zijn website Bootcamper

Heb je ook wat interessants te melden en ben je een enthousiaste en creatieve ondernemer? Laat het me dan weten, wie weet kom ik dan ook eens (al dan niet op de fiets) bij je langs om me te laten aansteken door je enthousiasme.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Close