Selecteer een pagina

Vrijwel iedereen heeft wel een meubelstuk in huis waar een verhaal achter schuil gaat. Dit keer het verhaal van de handgemaakte stoel  van Liesbeth.

Je reageerde via Instagram dat je een meubelstuk hebt waar je wel wat over kunt vertellen. Ik zeg kom maar op met dat verhaal! Een stoel dus?
Ja een stoel, deze stoel stond altijd bij mijn opa en oma in huis. Mijn opa was timmerman en heeft deze stoel, ongeveer 75 jaar geleden zelf gemaakt.

Waarom is de stoel voor jou zo speciaal? Wat maakt dit item zo bijzonder?
In de eerste plaats omdat mijn opa zelf de stoel heeft gemaakt. Hij deed dit toen mijn moeder nog maar een klein meisje was. Bovendien zit de stoel heerlijk.
Ik kan mij nog herinneren dat mijn opa er ’s middags altijd even een dutje in deed. De rugleuning is verstelbaar, ideaal voor dutjes. Na het overlijden van mijn opa heb ik de stoel gekregen, dat is nu alweer 26 jaar geleden. De stoel gaat overal mee naar toe en heeft al in verschillende ruimtes en huizen gestaan. Toen mijn eigen kinderen baby waren stond de stoel in de babykamer zodat ik heerlijk rustig kon zitten en voeden.

Nu staat hij in de woonkamer, op een fijne zonnige plek, zodat je er heerlijk een beetje voor je uit kunt mijmeren of lekker een boek lezen.
Ik ben coach en als mijn coachees bij mij komen, kiezen ze ook vaak deze stoel om te gaan zitten, omdat die plek het prettigst voelt voor ze om hun plek in de ruimte in te kunnen nemen.

Denk je dat je er ooit afscheid van zult nemen? Of blijf je het meenemen waar je ook gaat wonen?
Ik denk dat de stoel mij overleeft, anders gezegd hij moet echt van ellende uit elkaar vallen en niet meer te restaureren zijn voordat ik hem weg doe. Eigenlijk hoop ik dat later een van mijn kinderen de stoel wil hebben, zodat hij in de familie blijft.

Heb jij een woonitem waar je iets over kwijt wilt? Leuk! Stuur me een mailtje via wendy[@]wendybosch.nl 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. De privacy verklaring kunt u hier lezen.

Close