Hoeveel human interest kan uw tijdschrift gebruiken?

Een interview moet je grijpen. Ik houd van de grote en kleine verhalen die mensen maken tot wat ze zijn. Verhalen die raken en een blijvende indruk achterlaten.

Ik schrijf daarom graag voor tijdschriften die hun lezers een hoog human interest gehalte willen bieden. Met veel respect voor de waarheid en de integriteit van de mensen die ik interview, teken ik hun verhaal op van binnenuit. Mijn inlevingsvermogen vindt het gevoel achter het verhaal, die kleine tragedies of die zwaar bevochten overwinningen die we allemaal herkennen.

Daarbij waak ik ervoor niet op zoek te gaan naar goedkope soap of sentimenteel effectbejag. Ik ben journalist; feiten en duiding zijn mijn professionele gereedschap. Mijn focus op de human interest kant van het verhaal zorgt voor de kleuring en de sfeer.

Hoeveel gevoel mag uw patiëntenvereniging delen?

Ervaringen en emoties delen is voor lotgenoten met dezelfde ziekte een belangrijke steun. Vanuit mijn passie om te schrijven over wat mensen raakt, draag ik hier graag aan bij. Hoe paradoxaal ook, een vreselijke ziekte kan het mooiste in mensen boven halen. Veel patiënten willen hun ervaringen delen om lotgenoten te helpen. Ik teken hun verhalen graag op met alle journalistieke zorgvuldigheid die juist in deze kwetsbare situaties is geboden.

Lees voorbeelden van mijn journalistieke werk.

Wat kan ik voor u schrijven?